Kortreist tur!

Helgen gikk med til "snart kommer snøen" ting. Så noen tur i skogen ble det ikke tid til nå. Men en tur ut måtte vi, så da ble det bare en liten tur ute der vi bor, med litt kos rundt bålpanna hjemme.

De gangene vi har lyst å lage en liten lunsj eller middag ute, enten på bålpanna hjemme eller på primus eller bål i skogen så bruker vi enkle oppskrifter. Vi lager rettene slik at de lages planlagt og ender opp som en smakfull rett kun ved hjelp av den praktiske kjelen vår.

Utrolig hvor enkelt det kan gjøres - og godt blir det.

Denne helgen fant vi ut at vi skulle lage "Eventyrgryte". Wiggo er en kløpper til å finne nye og gode oppskrifter på nett som vi prøver ut på tur. I denne retten så kan du bruke forskjellige rester eller ettersom hva du ønsker å ha oppi. Men basen blir den samme.

Vi brukte:

  • Pølsebiter
  • Rødløk i passe små deler
  • Litt purre som vi fant rester av
  • Cherrytomater delt i to
  • Litt makaroni
  • Tomatpuré
  • Fløte
  • Vann
  • Salt & pepper
  • Oregano
  • Litt olje til steking av løken

 

Slik gjør vi det:

  • For at det skal være enkelt på tur så hakker og deler vi alt som skal deles før vi drar ut på tur. Vi oppbevarer alt i små søte poser som er praktisk å ha med ut og som tar liten plass.
  • Bruk litt olje og fres løken litt i kjelen
  • Hell etter med vann og makaroni og la det så vidt få koke opp litt
  • Ta i tomatpuré ettersom hvor "sterk" smak du vil ha på gryta- smak til og rør det ut.
  • Hell i fløte, purre, pølser og tomater
  • Rør godt med gjevne mellomrom så det ikke setter seg i bunnen
  • Ha i salt og pepper etter smak
  • Avslutt med noen dryss med oregano.

Gryta smaker himmelsk. Kan også lages som suppe om du minimerer faste ingredienser du vil ha oppi av hver sort. Finn det du har i kjøleskapet som du har liggende som du synes passer oppi.

Som regel pleier vi å ha hver vår kjele. Det er mer sosialt enn om at en skal stå å lage og så kan man da også tilpasse gryta sånn du liker den best med hva og hvor mye du har oppi.

Vi pleier å ta gryta av varmen etpar minutter, og så spiser vi enkelt og greit rett ut av hver vår kjele med en spork. Er vi i skogen skyller vi kjelen i en bekk eller vann så har vi med ekstra pose til å frakte oppvasken med oss hjem i sekken.

Håper du fikk lyst til å prøve Eventyrgryta du også :)

Ps! Både kjelen og sporken finner du her i nettbutikken under kategoriene "Lag god mat!" og "Spis & drikk!"

 

Orignaloppskriften finner du her : https://www.eventyrgutten.no/post/eventyrgryte

 

               

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar