Gutta på tur!
Share
Gutta på tur!
Et par ganger i året så må gutta få seg en guttetur uten «påheng». På vinteren blir det en tur i koia og sommerstid blir det gjerne en hengekøye tur.
Detta er guttas døgn. Vi hjemme får egentlig ikke vite mer enn at det er skrøner men også gode samtaler gutta imellom. Og hva er ikke bedre enn gode venner som man kan snakke og le sammen med.
Det er alltid et opplegg rundt mat. Og som vanlig lager man mat i hver sin kjele.
Denne gangen var det Tunfiskpasta som stod på menyen.
Her er oppskriften:
4 porsjoner
350 gram spagetti eller båndspagetti
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss kapers
½ ts tørkede chiliflak
½ boks lett crème fraìche
3 vårløk
2 bokser hermetisk tunfisk i olje
Saften av ¼ sitron
Salt og pepper
1. Kok pasta som anvist på pakken
2. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres dem i et lite minutt i olivenoljen i en varm stekepanne. Ha i kapers og chiliflakene og fres i ytterligere 30 sekunder. Ha i crème fraìchen.
3. Skjær vårløken i tynne ringer.
4. Hell vannet av pastaen når den er ferdig kokt. Ta vare på ½ dl av pastavannet. Ha pastaen over i stekepannen med løkblandingen. Tilsett pastavannet og vend pastaen forsiktig i sausen i ett minutt.
5. Hell av væsken fra tunfisken og ha tunfisk, sitronsaft og vårløken i pastaen. Bland forsiktig slik at du beholder biter av tunfisken.
Smak til med salt og pepper.
kjeler og bestikk finner du i nettbutikken

